אז מה זה בכלל חזון ארגוני ולמה צריך אותו?

בימים אלו של תחרות אינסופית בין ארגונים, הן במגזר הפרטי והן במגזר הציבורי, עולה יותר ויותר חשיבות המושג ״חזון ארגוני״. לכן אשמח לעסוק קצת בנושא זה, להסביר את מהות החזון ואת שימושיו הרבים.

חזון ארגוני הינו משפט או שניים המתארים תמונת מצב עתידית מיטבית בה הארגון שואף להיות, ממנו גם נגזרות הפעולות והאסטרטגיה שינקוט הארגון על מנת להגיע לכך.
מעבר לכך שהיעדים והאסטרטגייה ייקבעו כנגזרת מהחזון, לחזון יש תפקידים נוספים רבים, אך אני מעוניין להציג בפניכם שלושה תפקידים משמעותיים:

תוכן עניינים

1. יצירת בידול

 היום אנחנו נמצאים בעין של תחרות יותר גדולה מאי פעם, לא רק במגזר העסקי אלא אפילו בין ארגונים ללא כוונת רווח. החזון יספר את ללקוחות, משקיעים פוטנציאלים, ממשקים, ואפילו למנהלים ולעובדים את סיפור ה״אני מאמין״ של הארגון – למה אנחנו פה וכיצד אנחנו שונים מאחרים.

2. קירוב העובדים אל המטרה:

החזון הוא לא רק מיועד כלפי חוץ הארגון, אלא גם כלפי פנים. זה מתחיל מהבעלים, המנכ״ל, המנהלים ועד לעובדים הזוטרים. במצב האידיאלי, כאשר נבצע תהליך של הטמעת חזון פנים ארגונית, כל עובד יהיה מחובר יותר למטרות הארגון והאינטרס להשגתן יהיה משותף.

3. כלי ליצירת מנהיגות בדרג הניהולי:

החזון ישמש עבור מנהלי הארגון, החל מהמנכ״לים וסמנכ״לים ועד למנהלי מחלקות וצוותים, כלי שבו יוכלו להכשיר, להדריך ולפתח את העובדים ולייצר מחויבות ארגונית גבוהה יותר.

לסיכום
ישנם גישות שונות לגבי כתיבת החזון, אורכו, הסגנון ועוד. במאמרים נוספים אשמח להציג דוגמאות לחזון ארגוני של חברות ענק כמו דיסני, נייק, אפל ועוד וביחד נבחן וננתח כיצד החזון הארגוני משפיע על תהליכים פנים וחוץ-ארגוניים ברמה בין לאומית.